Gustav elskede musik, herunder Pink Floyd. Wish You Were Here er blevet hans sang. Den blev spillet til begravelsen, og i dag bliver den spillet ved hans gravplads, mens venner og familie mindes ham.

info
×

Vi var udødelige


Når nogen dør, er der nogen der mister. Vennerne Malthe, Ulrik og Pelle mistede deres ven Gustav, og mærkede et stort behov for at stå sammen om sorgen. De besluttede at fejre livet og mindes Gustav i stedet for at drukne i sorgen hver for sig.

Det er en varm sommerdag. En gruppe drenge er taget på stranden for at spille volley, drikke øl og høre musik. Anledningen vil nogle mene er mindre festlig. I dag fejrer Gustavs venner og familie hans fødselsdag. Gustav selv omkom i februar måned.

info
×

Malthe har haft livagtige drømme om Gustav efter hans død. Hør ham fortælle om en af disse drømme  her


info
×

"Nogle gange har vi været på bar, klokken er blevet 3-4 om natten, og så er der en af os, der sidder og tuder. Sådan er det bare, og så er vi alle sammen med til at sidde og holde om hinanden, men vi giver fandme også plads til, at vi kan være i godt humør. Livet går sgu videre, og Gustav ville heller ikke have haft, at vi bare sad og var kede af det hele tiden. Følelserne rammer os på forskellige tidspunkter og af forskellige årsager. Det synes jeg, der har været en fed accept af i drengegruppen. Netop på det punkt kan vi hjælpe hinanden alle sammen, så det er fint, vi ikke er nede på samme tid," siger Malthe


info
×

Pelles sorg ramte hurtigt, men 6 uger efter begravelsen og 2 måneder frem kunne han slet ikke mærke noget længere.

info
×

- Jeg var så misundelig på din rejsehat, og du var så misundelig på min. Jeg er glad for, at vi byttede, så du kunne holde hovedet varmt på dine kolde destinationer. Til min store overraskelse tog din lillebror den med hjem fra Canada, og gav den til mig under begravelsen. Jeg lagde den på din kiste, så du kunne få den med på din sidste rejse - og jeg vil fortsat tage din med på alle mine rejser, som vi lovede hinanden.

- Ulrik

info
×

Gustavs mor havde lavet et flag til drengene, som de kunne hænge op i deres camp på Roskilde til ære for Gustav. På flaget ses et billede af Gustav, Roskilde Festivals logo, samt et håndtegn han altid lavede. Tryk her og hør drengene diskutere flaget.

 

info
×

- Så er Roskilde for i år slut. Meget har været, ligesom det altid er, men meget har ændret sig. Du rendte meget rundt i min elskede Woodstock T-shirt sidste år. Og for at være ærlig har den altid set pænere ud på dig end på mig (som med så meget andet tøj). I år har jeg desværre haft den for mig selv, men jeg har prøvet at viderebringe det, som der står på T-shirten, og det som du altid bragte til livet - både på Roskilde og i hverdagen. Peace, Music and Love.

- Malthe

info
×

Det hjælper Ulrik at kigge op i himlen og tale med Gustav. Hør hvad han taler til Gustav om her.

info
×

Jeg snakkede i telefon med ham en uge før ulykken. Jeg kan huske, at jeg tænkte, at jeg bare gerne ville have at han snart kom hjem, så vi kunne få gjort noget ved det. Det havde vi jo haft rigelig tid til. Det er det som jeg synes, er det hårdeste at tænke på. Vi havde så pisse mange planer. Det frustrerer mig, at vi i hvert fald ikke kommer til at klare det i denne omgang, siger Malthe.

info
×
Using Format